وزیر نفت از معاون رئیسجمهور درخواست کرده برای جلوگیری از خاموشی و تعطیلی سراسری برق و گاز، شنبه و یکشنبه تعطیل شود.
گروه جامعه: ظاهرا زمســتان سخت دولت فرا رسیده است. دیروز خبرگزاری مهــر خبر داد که مصرف گاز در بخش خانگی فقط در روز گذشته از مرز ۶۵۰ میلیــون لیتر گذر کــرد و به ۷۰۰ میلیون مترمکعب رسید. یک منبع آگاه نیز در رابطه با این موضوع به مهر گفته است: باورود موج جدید سرما به کشور در ابتدایهفته آینـده و افزایش مصرف گاز، احتمال تعطیلی تهران در روزهای شــنبه و یکشنبه وجود دارد؛ زیرا وزیر نفت در مکاتبهای با معاون اول رئیسجمهور برای جلوگیری از خاموشی و قطع سراسری برق و گاز، خواستار تعطیلی کامل روزهای شنبه و یکشنبه تهران شد. برف و ســرما بیشتر شهرهای کشور را سفیدپوش کرده و دما به زیر صفر رسیده و حتی بعضی مناطق سرمای منفی ۲۳ درجه داشتند. اما راهکار دولت سیزدهم برای مقابله با کاهش افت گاز حتی قطعی برق در این روزها یک چیز است؛ تعطیلی. در این میان، وزیر نفت ابراز امیدواری کرده که گاز خانگی قطع نشود. اما مدارس که پیشتر از این هم برای آلودگی هوا تعطیل شده بودند این هفته به بهانه سرمای هوا درهایشان بسته شد و سوال اساسی این اســت که دولت قبل چگونه بـرق و گاز را کنترل میکرد و دولت ســیزدهم چه راهکاری برای آن دارد که امسال با بحران گاز روبهرو شده است؟
در دولت حسن روحانی چون تاکید بر تولید بود، در زمستان گاز خانگی کاهش فشار داشت نتیجه صنایع تعطیل نمیشدند و همچنان از گاز استفاده میکردند. در این راهکار مازوتسوزی انجام نمیشد و آلودگی هوا هم کمتر بود. اما راهکار دولت ابراهیم رئیسی، راضی نگه داشتن مردم و نگاه حداقلی به تولید است آن هم برخلاف وعدههایی که میدهد.
در نتیجه بهجای مدیریت گاز و برق، مدارس و ادارات و کارخانــه و صنایع را تعطیــل و یا گاز آنها را قطــع میکند. درنتیجه بعضی صنایع بهناچار به مازوتسوزی روی میآورند یا تعطیل میشوند. بنابراین افزایش آلودگی هــوا و اختلال در دیگر موارد از همین جا آغاز میشود. بر همین اساس دیروز حمیدی،معاون عمرانی استاندار سمنان با بیان اینکه قطعی گاز صنایع استان را در پی برودت هوا و افزایش مصرف خواهیم داشت، گفت: این قطعی، البته با اطلاعرسانی قبلی صورت خواهد گرفت.البته قطعی گاز مربوط به همین چند روز سرد نیست از آبان و آذر امسال تعدادی از شرکتهای پتروشیمی با قطعی گاز روبهرو شدند.
خبر بستن شیر فلکه گاز پتروشیمیها در ســال جاری با تایید و تکذیبهای پیدرپی مواجه بود تا جایی که در ۱۱ آذرماه ۱۴۰۱ خبر آغاز قطعی گاز پتروشیمیها و خارج شدن بخشـی از پتروشیمیهای عسلویه از مدار تولید منتشر شد اما دو روز بعد از آن دبیــرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی اعلام کرد: تاکنون هیچکدام از پتروشیمیها با قطع گاز مواجه نشدهاند اما اعلام شده که آمادگی لازم برای این مساله ایجاد شود. در این میان، دقیقاً روز بعد از این مصاحبه مدیـر کنترل تولید در نامهای به مدیر دیسپچینگ شرکت گاز دستور قطعی گاز ۱۰ مجتمع مرجان، مسجدســلیمان، زاگرس، شیراز، فنآوران، مارون، بندرامام، فجر، پردیس و متانول کاوه با میزان کاهش به ترتیب، ۴/۱، ۲، ۱/۵، ۱، ۰/۴، ۰/۵، ۱، ۱ و ۴/۳میلیون مترمکعب را داد. در این نامه آمده اســت: با توجه به اعلام شرکت گاز مبنیبر محدودیت مصرف گاز طبیعی در صنعت پتروشیمی، میزان کاهش و مصرف گاز پس از آن اعلام میشود. میزان مصرف گاز ۵۵ میلیون مترمکعب در روز خواهد رسید. علاوهبر محدودیتهای اعلام شده به سایر شرکتها نیز کاهش مصرف گاز و در صورت امکان استفاده از سوخت مایع ابلاغ شده اسـت. همچنین در شانزدهم آذر امسال خبر قطعی گاز سراغ پتروشیمی خراسان هم آمد و ۳۰ درصــد از ظرفیت تولیدی این شرکت کم شد. این ماجرا دامن صنایع فولاد را هم گرفت و ۲۲ آذر امسال نامهای منتشر شد که در آن بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران طــی نامهای به مدیرعامل شرکت ملی گاز با اشاره به تبعات محدودیتهای شدید تامین گاز زنجیره فولاد بهویژه در کارخانههای تولیدکننده آهن اسفنجی خواستار اصلاح فوری این محدودیتها در راستای کاهش آسـیب وارده به تولید فولاد کشور شد. در این میان، دیروز خبر رسید که علاوهبر گاز، برق هم دربعضی شهرکهای صنعتی قطع شده است. برهمین اساس در خبری که ایسنا منتشر کرده، آمده است: خبرها حاکی از قطعی برق پراکنده در شهرکهای صنعتی به دلیل سرمای هوا و مشکل تامین گاز نیروگاههاست. بخشی از این قطعیهای برق بدون برنامهریزی و اطلاع قبلی بوده اما گفته میشود درحال حاضر از طریق کانالهای موجود اطلاعرسانی میشود و شرکتهای خدماتی در جریان قطعی برق قرار میگیرند. شهرک صنعتی عباس آباد و صفادشـت از جمله شهرکهای صنعتی است که با قطعی برق مواجه شدهاند. برق شهرک عباسآباد روز قبل و صفادشت امروز قطع شده است. البته گزارشها حاکی از قطعی برق شهرکهای صنعتی سایر استانها نیز هست. یکی از تولیدکنندگان هم میگوید که علت این وضعیت کمبود گاز در استانهای شمالی عنوان شده ادامه قطعی برق به سرمای هوا و کمبود احتمالی گاز بســتگی دارد.
بینظمی در قطعی برق باعث از بین رفتن مواد اولیه، محصولات تولیدی، آسیب به خطوط تولیدی، زیرساختهای شهرکهای صنعتی،تصفیهخانههای آب و ماشینآلات میشود.
اما نه تعطیلی مدارس و نه ادارات و حتی قطعی گاز صنایع و پتروشیمیها هم باعث نشــده تا نگرانی از زمستان سخت امسال کاهش یابد زیرا وزیر نفتدیروز با اعلام اینکه در پیک مصرف گاز هستیم، تاکید کرد که سعی داریم توزیــع گاز را مدیریت کنیم، خط قرمز ما مصرف خانگی است و به دستور رئیس جمهور اولویت اول وزارت نفت همین اســت. جواد اوجی با اشــاره به گزارشهای هواشناسی که پیشبینی می شود یک جبهه هوای بسیار سرد سیبری را در کشور داشتهباشیم و این برودت هوا تا هفته اول بهمن ادامه داشته باشد، گفت: الان هم در مناطق شمالی و نیز کل کشور دما ۲۱ استان زیر صفر است و یخبندان داریم.الحمدالله با تدابیر خوبی که وزارت نفت و شرکت ملی نفت و گاز در بحث تولید حداکثری گاز از میادین مشترک و مستقل اندیشیده و با توجه به اینکه همه خطوط ما از قبل تعمیر شدهاند،مشکلی در تامین گاز کشورنخواهیم داشت.
وی ادامه داد: این هوای سرد سابقه نداشته است، این هوا را احتمالاً در هفته اول بهمن هـم داریم و ماندگار است. ممکن است افت فشار ایجاد شود اما امیدواریم باهمکاری مردم مشکلی درمصرف خانگی ایجاد نشود. اوجی در پاسخ به اینکه دمای وسایل گرمایش خانه خودتان چند است، گفت:دمای خانهمن ۲۱ تا ۲۲ است بهمحض اینکه وارد خانه میشوم سریع لباس گرم و جوراب میپوشم و نمیگذارم اسرافی شـود. امیدوارم زمستان را بدون قطع گاز خانگی پشت سر بگذاریم. در این میان گفته میشود که تقریبــاً 50 درصد مصرف روزانه گاز صرف مصارف خانگی میشود و از آن ۸۰۰ میلیون مترمکعب گاز تولیدی کشور تقریباً ۴۰۰ میلیون مترمکعب آن سهم خانههاست.
دیدگاه خود را بنویسید