سیدابراهیم رئیسی از تولید ۲۳ فیلم حمایت کرده که قرار است در جشنواره فجر به نمایش درآیند
روز گذشته وزیر ارشاد از تولید ۲۳ فیلم با حمایت ریاست جمهوری خبر داد که ۱۱ فیلم از این تعداد در جشنواره فیلم فجر امسال رونمایی خواهدشد. او مانند همیشه به صراحت بر اینکه میخواهد قدرت فرهنگ و هنر را در اختیار ارزشهای دینی قرار دهد، تاکید کرد و گفت: باید در حوزه فرهنگ کار عملی انجام گیرد و کار امسال ما در بهمن ماه که از آن رونمایی میشود، خواب را از دشمن میگیرد و اگر توفیق خدمتگزاری باشد قطعا در چهار سال آینده شاخصها، آمارها و رفتار عمومی در جامعه با حکمرانی صحیح دینی و مشی انقلابی تغییر خواهد کرد.
به گفته محمدمهدی اسماعیلی در سالهای گذشته در بنیاد فارابی سالیانه دو تا سه فیلم مشارکتی داشته اما امسال با حمایت رئیسجمهور ۲۳فیلم تولید میشود که همه در حوزه ترویج ارزشهای انقلابی است ۶مورد آن مربوط به سردارهای بزرگ دفاع مقدس است که در مجموع ۱۱ مورد آن به جشنواره میرسد.
از سوی دیگر همزمان با انتشار این صحبتهای وزیر ارشــاد، خبرگزاری تسنیم گزارشی منتشر کرد که در آن بدون نام بردن از ۱۱ فیلمی که وزیرارشاد از آن یاد کرده است،این تولیدات را مربوط به سه نهاد بنیاد سینمایی فارابی، سازمان سینمایی اوج و حوزه هنری دانست و جالب اینجاســت که از کمکاری سـازمان اوج و حوزه هنری در تولید تنها یک اثر ســینمایی در این گزارش انتقاد شده است. با اینکه دبیرخانه جشنواره فیلم فجر با وجود دو هفته مانده به آغاز جشنواره هیچ خبری درباره آثار شرکتکننده در این رویداد منتشر نکرده است اما به نظر میرسد، رسانههای محدودی از آثار قطعی حاضر در جشنواره با خبر هستند حتی نقدهایی به نهادهای سینمایی درباره کمکاری و پرکاری در جشنواره امسال مطرح میکنند!
خبرنگار تسنیم با اشاره به بودجه سینمایی این دو نهاد در این گزارش آورده است: در جشنواره فجر امسال دو نهاد ســازمان هنری رسانهای اوج و حــوزه هنری با بودجههای ۲۰۰ میلیاردی و ۲۷۶ میلیاردی به ترتیب هر کدام تنها یک اثر را در جشنواره فجر امسال دارند و این وضعیت این سوال را در ذهن ایجاد میکند که عملا با وجود اینکه زمان چندانی تا پایان سال باقی نمانده است، هزینهکرد این دو ارگان در حوزه فیلمهای سینمایی در چه زمینهای تخصیص داده شده است.
تسنیم به شدت حوزه هنری را مورد نقد قرار داده و نوشته است: حوزه هنری از جمله مجموعههایی است که سابقه ۴۰سالهای را در زمینه فیلمسازی دارد اما طی این سالها روند رو بهرشدی را در زمینه کمی فیلمهای سینمایی تولید شده در حوزه شاهد نیســتیم و در سالهای اخیر عملا شاهدیم که تولیداتش در حوزه آثار سینمایی با وجـود بودجه قابل توجه این نهاد فرهنگی به ندرت از دو، سـه فیلم در سال و در نهایت به سه یا چهار مورد فراتر نمیرود و سهم حوزه هنری از کل تولیدات سینمای ایران تنها دو بار از یک درصد، اندکی بالاتر رفته است... انتظار فعالیت بیشتری از سوی این نهاد انقلابی با وجود همسویی با وزارت ارشاد میرفت؛
اما بر اساس شنیدهها، امسال حوزه هنری تنها یک فیلم در آثار مطرح شده در جشـنواره فجر دارد و شاهد نوعی انفعال در تولید آثار سینمایی هستیم. ســازمان سـینمایی اوج هم مورد نقد گزارش تسنیم قرار گرفته و البتــه در ایــن گــزارش اشارهای به تولید ســریال و انیمیشنهای این سازمان نشـده است: سازمان هنری رســانهای اوج بر خلاف حوزه هنری از چندان ســابقه بلندبالایی در تولید آثار سینمایی برخوردار نیست و شاید جزو مجموعههای تازهنفس درتولید آثار سینمایی ایران محسوب میشود. هرچند سابقه ۱۱ ساله این نهاد که در حوزه فیلمسازی فعالیت میکند، اگرچه سابقه کمی نیست اما در مقایســه با دیگر رقبایش همچون حوزه هنری و بنیاد ســینمایی فارابی چندان طولانی محسوب نمیشود.
با این وجود حواشی در آثار تولیدشده از سوی سازمان اوج کم نبوده و این مسـاله به نوعی باعث بیشتر دیده شدن این آثار هم شده است. البته وجه اشتراک آثارش تنها در حاشیهساز شدن آنها خلاصه نمیشود و شاید پر خرج بودن آثار تولید شــده را هم نباید از یاد برد. به نوشـته تسنیم، بنیاد سینمایی فارابی با داشتن یک ســوم بودجه حوزه هنری و سازمان اوج با ۸ اثر در جشنواره امسال حضور دارد که البته معلوم نیست، کیفیت این آثار قابل قبول باشد. ضعف کیفی تولیدات فارابی از جمله مواردی اســت که در این گزارش بر آن تاکید شده، چیزی که در جشنواره سالکهای قبل بارها شاهد آن بودهایم.
دیدگاه خود را بنویسید