مسئولان وزارت صمت و پلیس راهور به جای مدیریت به انتقاد از یکدیگر پرداختند
گروه جامعه: رئیس مرکز اطلاعرسانی پلیس راهور تهران بزرگ گفت: بخش عمدهای از مشکلات ترافیکی و آلودگی شهرهای بزرگ بهویژه تهران مربوط به از رده خارج نکردن خودروهای فرسوده و تولید خودروهای بیکیفیت است.
برف و سرما این روزها مدیریت شهری و انرژی کشـور را به چالش کشانده اســت و در این میان، مسئولان تقصیر را به گردن یکدیگر میاندازند. این موضوع در پایتخت نمود بیشتری از دیگر شهرها دارد، فقط کافی است کمی باران و برف بیاید تا خیابانها از فشار ترافیک قفل شوند و مردم ساعتها برای رهایی از آن وقــت صرف کننــد. اما ماجرای مدیریــت شهری در بحرانها ابعاد گوناگونی دارد. روز یکشنبه و با برفی که بارید و حرکت را برای سوار و پیاده سخت کرد بار دیگر این سوال مطرح شد که چرا مسئولان نه فقط در زمان سیل و زلزله بلکه حتی در بارشهای مختصر برف و باران هم غافلگیر میشوند. البته غیر از غافلگیری، مسئولان کمی هم عصبی میشــوند و درگیــری میان سازمانها و نهادهای مختلف در این مواقع شدت بیشتری میگیرد. مثلاً مسـئولان وزارت صمت و پلیس راهور چند ماهی است که رو در روی هم قرار گرفتهاند. مقامات پلیس از کیفیت پایین خودروهای داخلی در تصادفات و آلودگی هوا انتقاد میکنند و از سوی دیگر مسئولان وزارت صمت مدیریت ترافیک تهران را بهانهای برای درگیریها لفظی قرار دادهاند و چه زمانی بهتر از روز یکشــنبه ۲۵ دی که در تهران برف بارید و ترافیک سنگین مردم را کلافه کرد. قفل شدن خیابانها باعث شد تا امید قالیباف، سخنگو وزارت صمت در شبکه اجتماعی توییتر که جزو مغضوبان وزارت ارتباطات است و سالهاست که در محاق فیلترینگ به سر میبرد، نوشــت: این روزها نظیر خیلی از روزها، شهروندان ناظر ناکارآمــدی مدیریت ترافیک شــهری هستند. بارش مختصر برف ترافیک بیسابقهای ایجاد کرده،ضعف عملکرد پلیس در مدیریت آن برهمه آشکار شده،اگر پلیس راهور یکصدم آنچه در مورد خودرو نظر میدهد به وظیفه ذاتی خود عمل کند شاهد چنین فجایعی نخواهیم بود.
این توییت قالیباف از ســوی پلیس بیپاسخ نماند و دیروز سرهنگ شریفی در واکنش به توییت سخنگوی صمت گفت: جای بسی شگفتی دارد، سخنگوی وزارت صمت به جای شرمندگی و عذرخواهی از مردم بهخاطر تولید خودروهای بیکیفیت در مباحثی که خودشان سهم زیادی دارند، آن را به دیگران منتسب میکنند. وی افزود: بخش عمده مشکلات ترافیکی و آلودگی شهرهای بزرگ بهویژه تهران مربوط به از رده خارج نکردن خودروهای فرسـوده از چرخه ترافیک و تولیـد خودروهای بیکیفیت که موجب تراکـم ترافیک (تردد پنج برابری وسایل نقلیه در شهر تهران نسبت ظرفیت معابر) و آلودگی روزافزون شرایط جوی است.
رئیس مرکز اطلاعرسـانی پلیس راهور تهران بزرگ این را هم گفت: نمایشگاههایی که وزارت صمت در موضوعات مختلف در شهرها بهویژه در تهران برگزار میکند،موجب تراکم ترافیک درسطح معابر و نارضایتی مردم میشود که مسئولان مربوطه در این حوزه نیز باید شــرمنده مردم باشند نه طلبکار.
به گفته وی، مدیریت ترافیک صرفا بر عهده پلیس نیست و پاکسازی شبکه معابر در زمان برف و باران در شهرها بر عهده شهرداری و در راهها بر عهده وزارت راه است. ماجرای دعوای پلیس و وزارت صمت از ماههای پیش آغاز شده و در آخرین آنها مسئولان پلیس راهور از واردات خودروهای هندی به کشــور خبر داده و به وزارت صمت برای ورود خودروهای بیکیفیت انتقاد کردند. در ادامه وزارت صمت اطلاعیهای صادر کرد که در بخشی از آن آمده بود: رئیس پلیس راهور اخیراً در اظهاراتی گفته است: منظور ما از واردات خودرو این نیست که برویم خودرو بیکیفیت را از هنــد وارد کنیم که اگر اینطور بود خب همان پراید بیکیفیت که در داخل تولید میشد. همچنین در بخش دیگری از این اطلاعیه آمده بود: برخلاف ادعای رئیس پلیس راهـور، هیچگونه ثبت سفارشی بــرای واردات خودروهای هندی انجام نشدهاست همچنین طبقدستورالعملهای جاری از ثبت سـفارش واردات هر گونـه خودروی فاقد کیفیت و استانداردهای مربوط به صنعت خودرو جلوگیری میشـود. ضمن اینکه برای خدمــات پس از فــروش، تامین لوازمیدکی، نحوه قیمتگذاری، انتقال فناوری و عرضه خودروهای وارداتی نیز مقررات بسیار سختگیرانهای تصویب شده و برخلاف دوران قبــل، شرکتهای متفرقه و دلالان نتوانستهاند، مجوز واردات خودرو را دریافت کنند.
اما همچنان با وجود درگیریهای لفظی میانمسئولان در وزارتخانهها و سازمانهای مختلف این سوال باقی اســت که چرا با وجود بارش برف روز یکشنبه ۲۵ دی در تهران، روز دوشنبه هوا بــرای همه گروهها آلــوده بود. چرا امسال فقط دو روز هوای پـاک را شهروندان تهرانی تنفس کردهاند. امسال در شــهر تهران با آغاز فصل سرما،دانشآموزان بسیاری از روزها در خانه و به شکل مجازی سال تحصیلی را پشت سر گذاشتهاند زیرا یا هوا آلوده بوده و مسئولان برای مدیریت بحران راهکار تعطیلی مدارس را ارائــه کردهاند یا هوا سرد بوده و برای مدیریت مصرف انرژی راهی جز تعطیلی ادارات و مدارس نبوده است.
دیدگاه خود را بنویسید