چارلز رسماً پادشاه بریتانیا شد او در زمان زلزله بم به ایران سفر کرده بود
چارلز سوم، پس از نزدیک به ۷۰ سال بهعنوان پادشاه بریتانیا تاجگذاری کرد. چارلز پیش از این لقب شاهزاده ولز را بر عهده داشت و فرزند ارشد الیزابت دوم است. همسر اول او پرنسس دایانا بود، زندگی مشترک دایانا و چارلز همواره از سوی رسانهها دنبال میشد و همین مساله باعث آشکار شدن اختلافات درونی خانواده و تشدید آنها شد. روابط عاشقانه چارلز با کامیلا پارکر از یکسو و شایعه روابط خارج از ازدواج دایانا با افراد مختلف موجب شد تا این زوج از سال ۱۹۹۲ به صورت غیر رسمی از هم جدا شوند. دایانا با حضور در یک برنامه در بیبیسی، چارلز و کامیلا را عامل از بین رفتن زندگیاش دانست و چارلز هم به داشتن رابطه با کامیلا اعتراف کرد. دایانا که محبوبیت زیادی نیز در بین مردم داشت، یک سال پس از طلاق از چارلز در سال ۱۹۹۷ در تصادف کشته شد. چارلز ۹ آوریل ۲۰۰۵ با کامیلا پارکر ملکه همنشین بریتانیا ازدواج کرد.
در خانواده سلطنتی بریتانیا رسم بر این بود که فرزندان پس از تمام کردن تحصیلات عمومی باید آموزشهای نظامی ببینند. اما پرنس چارلز، نخستین کسی است که این رسم را کنار گذاشت و به کالج ترینیتی کمبریج رفت. وی در سال ۱۹۷۰ پس از تحصیل در حوزههایی مانند تاریخ، مردمشناسی و باستانشناسی از این کالج فارغالتحصیل شد. پنج سال بعد مدرک کارشناسی ارشد را از همین دانشگاه دریافت کرد. پرنس چارلز، اولین وارث تاج و تخت است که توانسته مدرک دانشگاهی بگیرد.
او تنها مقام سلطنتی بریتانیاست که پس از انقلاب و در دوره ریاستجمهوری سیدمحمد خاتمی و همزمان با زلزله بم برای بازسازی و کمک به ایران آمد. چارلز آن زمان به عنوان ریاست عالی صلیب سرخ بریتانیا برای بازدید از منطقه زلزلهزده بم به ایران سفر کرد. ابتدا اخبار ضدونقیضی از حضور پرنس چارلز به ایران منتشر شد اما انتشار عکسهای وی در ایران و در شهر زلزلهزده بم به شایعات پایان داد. وی در زمان حضورش در ایران با رئیس جمهور وقت خاتمی دیدار کرد. چارلز پس از بازدید از ایران و برگشت به انگلستان ایران را کشوری بزرگ با تمدنی بزرگتر و کشوری در حال توسعه توصیف کرد.
دیروز چارلز سوم و همسرش کامیلا همزمان با نواخته شدن زنگهای کلیسای وستمینستر تاجگذاری کردند سپس به کاخ باکینگهام رفتند. آنها این مسیر را در حالی که تاج بر سر داشتند طی کردند. به گزارش بیبیسی نمایندگانی از نیروهای نظامی بریتانیا در این مسیر، کالسکه شاه و ملکه این کشور را در خیابانهای مرکز لندن همراهی کردند. همزمان با تاجگذاری شاه و ملکه بریتانیا، صدها تن از مخالفان سلطنت در میدان ترافالگار لندن که در آنجا این مراسم به شکل زنده روی اسکرینهای بزرگ پخش میشود، تاجگذاری را هو کردند. در زمانی که بعد از مراسم مسح شاه توسط اسقف اعظم کلیسا، جمله «خدا شاه را حفظ کند» اعلان شد، معترضان پر سروصداتر از هر زمانی هو کردند و شعار دادند «شاه من نیست.»
تخت تاجگذاری که هم اکنون چارلز سوم رویش نشسته است بیش از ۷۰۰ سال پیش ساخته شده است. تاکنون ۲۹ تن از پادشاهان و ملکههای بریتانیا روی این تخت، تاجگذاری کردهاند. این تخت به نام «صندلی سنت ادوارد» شناخته میشود و برای تاجگذاری ساخته شده است. چارلز سوم در حالی از دیروز رسماً پادشاه انگلستان شد که این مقام در این کشور تشریفاتی است. نخست وزیر بریتانیا هر هفته گزارشی از مهمترین رویدادهای سیاسی را به پادشاه ارائه میکنند.
دیدگاه خود را بنویسید