لیست ۹۳ ساختمان ناایمن شهر تهران منتشر شد
در این لیست نام ساختمانهای مهمی از بیمارستان امام خمینی و انبار چای تا ساختمان هرمزگان و مجتمع ونک پارک دیده میشود
فائزه مومنی؛ گروه اجتماعی
در نهایت پس از کشوقوسهای بسیار، لیست ساختمانهای «پرخطر» تهران منتشر شد. ۶ سال پس از حادثه پلاسکو، تعداد ساختمانهای ناایمن در دستهبندی «بسیار پرخطر» از ۱۲۹ مورد به ۱۱۹ و بعد به ۹۳ ساختمان رسید. موضوعی که انتشار نام آنها مدتی سوژه رسانهها شد؛ بهویژه آنکه زلزله خوی، ترکیه و روسیه، زنگ خطر فاجعه ساختمانهای ناایمن را بار دیگر به صدا درآورد. لیست این ساختمانها سال گذشته و يك هفته پس از فرو ریختن سازه متروپل در خرداد ماه منتشر و بعد هم تصاویری از نصب بنرهای اخطار در مقابل آنها در شبکههای مجازی دیده شد. لیست البته رسمی نبود و در عین حال ناصر امانی، عضو شورا به نقل از دادستان کل کشور گفته بود که «با آزادی انتشار اطلاعاتی که وجود دارد، منعی برای انتشار لیست ساختمانهای پرخطر تهران وجود ندارد.» ولی شهرداری زیر بار انتشار لیست نرفت و زاکانی، شهردار تهران اول بهمن ماه سال گذشته به مهر گفت که آن را منتشر نخواهد کرد، موضعی که تا امروز و پس از انتشار رسمی نیز پابرجا بود. اوایل امسال برخی از اعضای شورای شهر تهران اعلام کردند که اگر زاکانی زیر بار انتشار لیست نمیرود، شورای شهر با قبول مسئولیت این لیست را منتشر خواهد کرد. در نهایت اما اول خرداد ماه مدیر عامل سازمان آتشنشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران از اعلام لیست ۹۳ ساختمان ناایمن به دستگاه قضایی در آخرین روز اردیبهشت ماه خبر داد. به گفته قدرتالله محمدی، بعد از پیگیریهایی که در سال ۱۴۰۱ درخصوص ۱۲۹ ساختمان بسیار پرخطر داشتیم با تلاشهایی که انجام شد همچنین همکاری تعدادی از مالکین تعداد این ساختمانها به ۹۳ ساختمان کاهش یافت.
او گفته که جلسات زیادی در سازمان آتشنشانی با حضور مالکین ساختمانهای ناایمن، دادستانی، همچنین نمایندگان دستگاه قضایی برگزار کردیم؛ اخطارها و فرصتهای لازم به ۹۳ مالک ساختمان ناایمن داده شد که متاسفانه تمکین نکردند؛ این ساختمانها شامل اماکن آموزشی، بهداشتی درمانی، تجاری و مسکونی هستند. دستگاه قضایی براساس شرایط هر یک از این ساختمانها با آنها برخورد لازم را انجام خواهد داد تا ایمنی لازم انجام شود.
منطقه ۱۱ و ۱۲ بیشترین پرخطرها را دارد
مطابق با لیست منتشر شده؛ بیشترین تعداد ساختمانهای ناایمن در مناطق ۱۱ و ۱۲ شهر تهران قرار دارد. مدیر عامل سازمان آتشنشانی گفته که این ساختمانها بیش از ۱۰ اخطار کتبی دریافت کردند و بیش از سه جلسه حضوری هم با مالکین ساختمانهای ناایمن برگزار کردیم و نسبت به خطرات و اینکه شهروندان زیادی در این اماکن تردد دارند، توجیه شدند که متاسفانه توجهی نکردند. این در حالی است در حریقی که صبح روز شنبه ۳۰ اردیبهشت ماه در انبار لوازم جانبی موتورسیکلت در محله گمرک رخ داد، بالای ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به واحد انبار وارد شد، در صورتی که به گفته مدیر عامل سازمان آتشنشانی با کمترین هزینه میتوانستند، اقدام به ایمنسازی کنند. بررسیها نشان میدهد در ساختمانهای ناایمن، ناایمنی سازه وجود دارد بهطوری که بعضی از ساختمانها بالای ۸۰ سال قدمت دارند و باید تخریب و نوسازی شوند و برخی دیگر در سامانههای اعلام و اطفای حریقشان مشکل دارد.
محمدی، مدیر عامل سازمان آتشنشانی همچنین هشدار داده که روش برخورد با متخلفان را تغییر خواهد داد. به گفته او، بیش از اندازه ایستگاه آتشنشانی ساختیم و تجهیزات تهیه کردیم؛ امروز اعلام میکنیم، کسانی که از سازمان آتشنشانی اخطار دریافت کنند و توجه نکنند اگر دچار حادثه شوند برای هزینههایی که متحمل شویم اعلام جرم و ادعای خسارت خواهیم کرد. از اینرو برای انبار لوازم جانبی موتورسیکلت که در محله گمرک دچار آتشسوزی و با تلاش نیروهای آتشنشانی حریق مهار شد، ادعای خسارت و جرم کردیم. در این حادثه ۱۱ ایستگاه آتشنشانی با ۳۰۰ نیرو آتشنشان و پشتیبان متحمل هزینه شدند و کسانی که به تذکرات ما توجه نکردند باید پاسخگو باشند.
از بیمارستان امام تا مجتمع تفریحی ارم و انبار نفت شهران
در نهایت دقایق پایانی دوم خرداد ماه؛ معاون حقوق عامه و پیشگیری از وقوع جرم دادستانی کل کشور از تشکیل پرونده قضایی برای هر یک از ساختمانهای ناایمن در دادستانی تهران خبر داد و گفت که انتشار اسامی این ساختمانها بهصورت شفاف و با ذکر موارد ناایمنی از نظر دادستانی منع قانونی ندارد. به گفته ترکی، کارشناسان کارگروه پیگیری وضعیت ساختمانهای ناایمن با سرپرستی اداره راهوشهرسازی استان تهران از این ساختمانها بازدید کردند و تیمهای ارزیابی ساختمانهای مهم و بلندمرتبه، چکلیستهای ۴۵ ساختمان را تاکنون تکمیل و برای جمعبندی نهایی در اسفند ۱۴۰۱ به مرکز تحقیقات وزارت راه ارسال کردند که البته این مرکز تحقیقات وزارت راه.وشهرسازی تاکنون گزارش نهایی خود را از نظر جمعبندی اعلام نکرده و تا پایان خرداد مکلف به اعلام نظرات کارشناسی شده است. نکته قابل توجه اما حضور ساختمانهایی است که از ساخت آن زمان زیادی نمیگذرد اما در لیست پرخطرها آمدهاند؛ از جمله مجتمع تجاری باملند که در مجاورت دریاچه چیتگر قرار داد. اسامی ساختمانهای پرخطر شهر تهران به شرح زیر است:
پاساژ میری ۱، مجتمع تجاری اداری خلیجفارس، ساختمان پیروزی، بازارچه سنتی ستارخان، گلافشان، مجتمع خلیجفارس ۲، ساختمان هرمزان، مجتمع تجاری یادگار، مجتمع تجاری و پارکینگ توحید، برج بهاران، اداره مالیات غرب تهران و مرکز خرید سپهر، شرکت جار، بیمارستان حضرت رسول اکرم، پاساژ ناهید، اداری و تجاری بم، ساختمان افرا، پاساژ فجر، مجتمع تجاری و مسکونی ولیعصر، برج نگین رضا، انبار نفت شهران، مجتمع تجاری و اداری بوستان، مجتمع فرهنگی، ورزشی و تفریحی ارم و ساختمان جهاد کشاورزی از جمله ساختمانهای ناایمن در تهران هستند.
مجتمع ونک پارک، ساختمان ذوبآهن، بیمارستان امام خمینی(ره)، پاساژ کویتیهای انقلاب، ساختمان ابتکار، شرکت بستنی پاک، انبار خانه کارگر، بیمارستان لولاگر، پاساژ میلاد قائم، پاساژ مهستان، مرکز تجاری افرا، ساختمان علاالدین، سرای وحید، سرای حاجملاعلی، پاساژ حمام قبله، پاساژ رضوی، پاساژ و سینما اروپا، پاساژ گراند هتل، سرای سیدولی، سرای اتفاق، پاساژ شناسا، پاساژ زورخانه، پاساژ وحدت، پاساژ بلور، سرای باغچه (علی گوله)، سرای رشتی، پاساژ طلازاده، پاساژ صفوی، پاساژ امین، پاساژ علمی، بیمارستان طرفه، بیمارستان سینا و بیمارستان بوعلی نیز از دیگر ساختمانهای ناایمن در پایتخت محسوب میشوند. مجتمعهای تاکسیرانی، مرکز گل شهید محلاتی، بنکداری خوانساری، انبار چای، ساختمان مسکونی امام رضا (ع)، بازار گل امام رضا، شهرک بروجردی، مجتمع مسکونی ابوالفضل، درمانگاه سلیم، پاساژ بهاران، پاکسان، زیره کفش نصیریزاده، پاساژ یکتا موسوی، بیمارستان شهدای یافت آباد، بیمارستان فیاضبخش، شرکت تکنو صنایع، خوابگاه دانشگاه شریعتی، خوابگاه دانشگاه شاهد، پاساژ زنجانی، مجتمع ۲۲ بهمن، تالار طوبی، مجتمع مسکونی بهار، مجتمع مسکونی ارکیده، مجتمع ارم، مجتمع مسکونی گلستان، مجتمع مسکونی تجاری امین، مجتمع مسکونی ولیعصر، مجتمع مسکونی رازی، مجتمع مسکونی خاتمالانبیا، کارخانه ارج، هلدینگ خودکفایی آزادگان، شرکت صنایع نساجی هلال ایران، سازمان اموال تملیکی، مجموعه انبارهای شهید حدادی، مجتمع تجاری باملند و مجتمع اداری تجاری طوبی هم در ادامه فهرست ساختمانهای ناایمن قرار دارند.
دیدگاه خود را بنویسید